↑ Tillbaka till Aktiviteter

Prova på dagen

Prova på dag 25/9 2016

sofia-med-pax-gar-viltspar

Viltspår Sofia med Pax

En solig söndag i slutet av september hade LRK Sörmland sin årligen återkommande prova-på/familjedag.  Det var som vanligt en välordnad och trevlig dag som lockade många deltagare, i år närmare 20 personer och ännu fler hundar, eftersom många hundägare hade mer än en hund med sig.

Redan vi ankomsten till Hässelängen mötte Christer upp och erbjöd viltspårträning.  Redan preparerade spår fanns som det ”bara” var att släppa hunden på.  Vilken service!  Min egen valp Hedda tog sig glatt an ett för henne svårt spår men hon lyckades krångla sig fram till slutet och var jättelycklig när hon hittade klöven.

 

Nere i de vackra hagarna fanns diverse aktiviteter att prova på.  En rallylydnadsbana fanns utlagd och det var bara att testa och läsa sig fram på skyltarna.  Marie som själv tävlar i grenen fanns på plats med tips och goda råd.

Apportering fick hundarna också testa.  Ann-Katrine kastade dummies in i en liten träddunge och de flesta hundarna hämtade sin dummy utan några problem.  Mycket populärt bland hundarna! Speciellt kanindummyn var populär!

Det fanns även en ”hinderbana” med mer eller mindre kluriga uppgifter för hundarna att lösa.  Till exempel fick hundarna prova att gå på olika underlag, göra olika lydnadsmoment och testa

matpaus

Matpaus mellan alla aktiviteter

modet framför uppspända paraplyer och viftande ballonger.

 

Stämningen var på topp och till det bidrog inte minst de goda hamburgarna och fikat med äppelkaka bakad av Sussie som klubben bjöd på.

matte-eva-med-simba-pa-prisutdelning

Prisutdelning. Matte Eva med Simba.

En spännande avslutning blev det när hurry-scurryn drog igång.  Här gällde det för hundarna att så snabbt som möjligt hämta hem en dummy och lämna till husse eller matte.  Hundarna tävlade i tre klasser: valpar (5 st), veteraner och övriga.  Segrare bland valparna blev Pax och matte Sofie.  Snabbaste veteran var Helenas Sassen och bland övriga var Gunillas Barry allra snabbast. Alla hundarna fick priser.

Därmed var en trevlig dag till ända!  Tack från alla deltagare genom

Margareta Dahl, vid pennan

 

sofia-o-pax

Sofia med Pax

Helena och Amanda pausar i gräset med sina hundar

Helena och Amanda pausar i gräset med sina hundar